Reveňové čatní s mandlemi
35 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky
- 500gramůJablka
- 400gramůCukr krupice
- 100mililitrůOcet jablečný
- 1lžičkaZázvor celý
- 100gramůHrozinky
- 2kusyChilli paprička
- 1lžíceHořčičné semínko
- 750gramůReveň (Rebarbora)
- 40gramůMandle plátky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
647 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
6 g
Sacharidy
152 g
Vláknina
7 g
Cukr
131 g
Postup přípravy
- 1Reveň očistíme, omyjeme, necháme dobře okapat. Jablka rozkrájíme na čtvrtiny, oloupeme, odstraníme jádřince. Reveň a jablka nakrájíme nadrobno. Spolu s cukrem, octem a 250 ml vody vaříme bez pokličky tak dlouho, dokud směs nezačne houstnout. Přidáme zázvor, nakrájené mandle, nadrobno nakrájené sušené švestky, hrozinky, chilli papričky a hořčičné semínko a nezakryté vaříme ještě hodinu. Horké čatní naplníme do sklenic se šroubovacím uzávěrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.