Reveňový závin

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
  • 2
    Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 3
    Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
  • 4
    Po vychladnutí závin nakrájíme na porce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.