Reveňový závin
50 min.
Ingredience
- 500gramůListové těsto
- 1000gramůReveň (Rebarbora)
- 50gramůMáslo čerstvé
- 250gramůCukr moučkový
- 1lžičkaSkořice mletá
- 50gramůRozinky tmavé
- 100gramůStrouhanka
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
25 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
4 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Reveň oloupeme a nakrájíme na tenčí plátky.
- 2Na pracovní desce rozválíme lístkové těsto na obdélníkový plát a posypeme strouhankou. Na strouhanku rozprostřeme plátky reveně, posypeme omytými rozinkami, skořicí a moučkovým cukrem. Pokapeme rozpuštěným máslem a těsto svineme do závinu. Závin položíme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme rozšlehaným vejcem.
- 3Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut.
- 4Po vychladnutí závin nakrájíme na porce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.