Řezy s fíky
60 min.
Ingredience
- 350gramůFíky sušené
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 85gramůOřechy vlašské
- 2lžíceMartell cognac
- 170gramůCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 85gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25lžičkaHřebíček
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaSkořice mletá
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
10 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si čtvercovou formu cca 30x20 cm, vyložíme ji pečícím papírem a pomažeme tukem. Troubu předehřejeme na 170°C. Fíky nakrájíme nahrubo. V míse našleháme cukr s vejci. Odděleně prosejeme mouku, smícháme se sypkými přísadami a po částech vmícháme do utřených vajec s cukrem. Poté do směsi přimícháme pokrájené fíky, posekané ořechy a koňak. Těsto vlijeme do připraveného pekáče a pečeme zhruba 40 minut, až je vršek těsta hnědý a pevný. Necháme vychladnout, a poté překlopíme na moučkovým cukrem posypaný pergamenový papír. Krájíme řezy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.