Řezy s tuňákem
35 min.
Ingredience
- 1decilitrZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 150gramůTuňák v oleji
- 500gramůListové těsto
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
388 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
935 mg
Cukr
772 mg
Postup přípravy
- 1Listové těsto rozdělíme na dva díly. Z každého dílu vyválíme plát 3 mm vysoký. První položíme opatrně na plech.
- 2Otevřeme konzervu tuňáka v oleji, olej slijeme a tuňáka vyklopíme do větší misky. Přidáme k němu 2 žloutky, nadrobno nakrájená 4 uvařená vejce, smetanu, sůl podle chuti a pepř. Vše dobře zamícháme.
- 3Ze dvou bílků ušleháme tuhý sníh a lehce ho vmícháme do směsi s tuňákem. Směs vyklopíme na první plát listového těsta, rovnoměrně rozetřeme a zakryjeme druhým plátem těsta. Okraje obou plátů těsta k sobě dobře přitiskneme.
- 4Povrch na několika místech propícháme vidličkou a dáme do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut při 200 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.