Řezy z kokosu, ovesných vloček s medovo-citrónovým krémem
55 min.
Ingredience
- 2gramyKokos - mletý (Kopra)
- 250gramůOvesné vločky
- 2kusyJablka
- 1špetkaSůl
- 7kusůVejce slepičí
- 4lžíceMed pampeliškový
- 2lžíceCitrónová kůra
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 3lžíceJogurt bílý
- Citrónová náplň
- 7kusůVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMed pampeliškový
- 2lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 4kusyCitrony
- 2lžíceKokos - mletý (Kopra)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
355 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
16 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si citrónovou náplň:
- 2Do misky rozklepneme čerstvá vejce, přidáme máslo, nastrouhanou kůru ze 3 omytých a osušených citrónů, citrónovou šťávu ze 4ks citrónů, pampeliškový med, Maizenu (kukuřičný škrob) a vše utřeme do pěny. Pak do utřené pěny přimícháme strouhaný kokos.
- 3Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší plech vyložíme pečícím papírem.
- 4Strouhaný kokos, ovesné výběrové vločky a nastrouhaná oloupaná jablka v mixéru rozmixujeme na jemnější směs. Pak ji dáme do mísy, přidáme špetku soli, jedlou sodu, vajíčko, tekutý pampeliškový med, citrónovou kůru a jogurt. Těsto dobře promícháme a vylijeme na připravený plech. Korpus pečeme přibližně 10 minut dozlatova. Poté plech s korpusem vytáhneme z trouby, citrónovou náplň rozetřeme po korpusu a vložíme koláč zpět do trouby. Snížíme teplotu na 150°C a pečeme dal dalších 20-25 minut.
- 5Upečený koláč necháme úplně vychladnout, pak ho nakrájíme na kostky, které odložíme do chladničky na 3-5 hodin.
- 6Před podáváním řezy ozdobíme nakrájenými, velmi tenkými plátky citrónu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.