Řezy z mořského jazyka po provensálsku
45 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 30mililitrůOlej olivový
- 100gramůRajčata
- 50gramůCibule
- 600gramůBrambory pečené
- 15gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
9 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
13 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filety vyrovnáme do pekáčku, posypeme solí a pepřem, zakapeme citronovou šťávou.
- 2V rendlíku rozpálíme olej, přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a pokrájíme na kolečka. Plátky rajčat vložíme na cibulku do rendlíku a krátce orestujeme. Rajčata s cibulí nalijeme na rybu do pekáče i s olejem, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 12 minut.
- 3Rybu rozporcujeme na talíře a posypeme posekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme pečené brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.