Řezy z mořského jazyka s bramborami
32 min.
Ingredience
- Omáčka
- 500mililitrůBešamel
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůSýr Parmezán
- 600gramůMořský jazyk
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVoda pitná
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 400gramůBrambory vařené
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
855 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
62 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Filety rozkrojíme na 4 díly, vložíme do hrnce, přidáme 1 lžíci másla, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z 1/2 citronu, zalijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.
- 2Do bešamelu vmícháme 4 lžíce másla a strouhaný parmezán. Polovinu omáčky nalijeme na 4 talíře, na omáčku položíme porce ryby, které stočíme do závitků, obložíme plátky vařených brambor a přelijeme druhou polovinou omáčky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.