Řezy z mořského jazyka s chřestem
40 min.
Ingredience
- 200gramůChřest bílý
- 600gramůMořský jazyk
- 60gramůMáslo čerstvé
- 150mililitrůVývar rybí
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 5mililitrůCitronová šťáva
- 150mililitrůBešamel
- 400gramůBrambory pečené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
516 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
19 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
9 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Chřest nakrájíme na nudličky, vložíme do rendlíku do rozpáleného másla a pár minut podusíme.
- 2Do hrnce vložíme filety z ryby, podlijeme trochou vývaru, přidáme lžíci másla a podusíme zakryté 12 minut.
- 3Do máslem vymazaného pekáčku vložíme filety, osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Chřest smícháme s bešamelem, vývarem z ryby z hrnce. Filety v pekáči zalijeme. Zapečeme v troubě 7 minut.
- 4Podáváme s pečeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.