Řezy z mořského jazyka s těstovinami
75 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 150mililitrůVoda pitná
- 50gramůLanýž
- 80gramůSýr Gruyére
- 120mililitrůBešamel
- 250gramůTěstoviny konzumní
- 0,5kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
625 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
27 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
812 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, scedíme a necháme okapat.
- 2V hrnci rozpustíme 1 lžíci másla, vložíme plátky ryb, osolíme, opepříme, vymačkáme šťávu z půlky citronu, podlijeme vodou, hrnec přiklopíme a vaříme 12 minut.
- 3Okapané těstoviny smícháme s plátky lanýžů, 1 lžící másla, polovinou strouhaného sýra a polovinou bešamelu. Vložíme do máslem vymazaného pekáčku, na těstoviny položíme plátky vařených ryb, druhou polovinu bešamelu smícháme s vývarem, který nám zbyl po vaření ryb a pokrm v pekáčku jím zalijeme. Zasypeme druhou polovinou strouhaného sýra a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.