Řezy z mořského jazyka se slávkami a krevetami
45 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 25gramůMáslo čerstvé
- 120mililitrůVývar rybí
- 120mililitrůVíno bílé
- 600gramůBrambory vařené
- 1kilogramKrevety tygří - loupané
- 1,5kilogramyMušle slávky
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
839 kcal
Bílkoviny
134 g
Tuky
21 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety z ryby osolíme, opepříme a vložíme do máslem vymazaného pekáčku. Podlijeme trochou vývaru a vína, pekáč zakryjeme alobalem a pečeme v předehřáté troubě 12 minut.
- 2Slávky zalijeme vodou, osolíme, přivedeme k varu a vaříme přibližně 3 minuty, jakmile se všechny otevřou, hrnec stáhneme z ohně.
- 3Krevety taktéž povaříme ve slané vodě 5 minut, scedíme a necháme okapat.
- 4Porce ryby rozdělíme na talíře, obložíme slávkami bez lastur a krevetami. Přelijeme výpekem z pekáčku. Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.