Řezy z mořského jazyka se zeleninou
45 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 80gramůKarotka
- 1špetkaCukr moučkový
- 80gramůHrášek
- 1lžičkaSůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 40gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory vařené
- 80gramůCibule
- 20gramůCeler - nať
- 10gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
376 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
5 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Karotku nakrájíme na kolečka, cibulku na kostičky, celerovou nať nahrubo a petrželku posekáme najemno.
- 2V rendlíku rozehřejeme lžíci másla, přisypeme zeleninu, ochutíme solí, cukrem a za občasného míchání dusíme na másle 3 minuty. Nyní zalijeme vodou, přisypeme hrášek a vaříme 10 minut. Zeleninu scedíme a vývar z ní si ponecháme.
- 3Pekáček vymažeme silnou vrstvou másla, vložíme do něj osolené a opepřené rybí filety, zasypeme vařenou zeleninou, podlijeme vývarem z rendlíku a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě 15 minut.
- 4Podáváme s vařeným bramborem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.