Řezy z mořského jazyka v pivním těstíčku
30 min.
Ingredience
- 600gramůMořský jazyk
- 1lžičkaSůl
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 300mililitrůPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 60mililitrůOlej olivový
- 600gramůBrambory pečené
- 120mililitrůOmáčka tatarská
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramyPepř černý mletý
- 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
935 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
34 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
14 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Filety pokrájíme na velikost menších řízečků, posypeme solí, pepřem a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Do misky nasypeme půlku prášku do pečiva, mouku a špetku soli. Promícháme a směs přisypeme pomalu do světlého piva a rychle rozmícháme.
- 3Ve vzniklém těstíčku obalíme rybí řízečky a zprudka usmažíme v rozpáleném oleji.
- 4Jako přílohu podáváme pečený brambor a tatarskou omáčku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.