Řezy z tuňáka s hřebenatkami
15 min.
Ingredience
- 200gramůTuňák obecný
- 200gramůHřebenatka
- 50gramůZázvor nakládaný
- 20gramůKaviár
- 10gramůWasabi pasta
- 25mililitrůVoda pitná
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 7gramůBazalka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
202 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
11 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
356 mg
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Ze syrového tuňáka nařežeme tenké plátky, otrháme lístky bazalky a vyjmeme maso z hřebenatek. Plátky z tuňáka položíme těsně vedle sebe, lehce naklepeme hřbetem ruky, celou plochu pokryjeme lístky bazalky, na střed položíme maso z hřebenatek, zavineme do roládky, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na mrazák. Lehce zamraženou roládku rozbalíme, nakrájíme na tenké plátky, upravíme na servírovací talíř, osolíme, opepříme, ochutíme křenovou pastou wasabi, kterou jsme naředili trochou vody a olivového oleje, a doplníme nakládaným zázvorem a lososovým kaviárem.
- 2Podáváme jako chutný předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.