Řezy ze skopové kýty se sardelovým máslem
30 min.
Ingredience
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 1lžičkaSardelová pasta
- 500gramůSkopová kýta
- 3lžíceOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
351 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
31 g
Vláknina
20 mg
Vápník
3 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso mírně naklepeme, po okrajích nařízneme, opepříme a pokapeme lžící oleje, necháme na míse v chladničce několik hodin odpočinout.
- 2Řezy následně osolíme a zprudka opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji. Přendáme na nahřáté talíře, poklademe sardelovým máslem, připraveným smícháním másla se sardelovou pastou a worcesterem.
- 3Ihned podáváme. Vhodnou přílohou jsou opékané brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.