Řezy ze skopové kýty se slaninou

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme několik hodin v misce zkřehnout.
  • 2
    Potom řezy osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
  • 3
    Olej od opékání slijeme a na pánvi opečeme plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže. Položíme je na opečené řezy. Do pánve přidáme máslo, vývar a sůl a vše povaříme do mírného zhoustnutí. Šťávou podlijeme skopové řezy.
  • 4
    Podáváme s opečenými bramborami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.