Řezy ze skopové kýty se slaninou
45 min.
Ingredience
- 100gramůAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 500gramůSkopová kýta
- 3lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
413 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
36 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
20 mg
Vápník
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěnou a omytou skopovou kýtu nakrájíme přes vlákno na 8 řezů. Maso po okrajích nařízneme, naklepeme, opepříme a pokapeme olejem. Necháme několik hodin v misce zkřehnout.
- 2Potom řezy osolíme, zprudka opečeme na rozehřátém oleji a vyjmeme na nahřáté talíře.
- 3Olej od opékání slijeme a na pánvi opečeme plátky slaniny hustě nakrojené na straně bez kůže. Položíme je na opečené řezy. Do pánve přidáme máslo, vývar a sůl a vše povaříme do mírného zhoustnutí. Šťávou podlijeme skopové řezy.
- 4Podáváme s opečenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.