Řezy ze svíčkové

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
485 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
27 mg
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme se dvěma tenkými plátky slaniny.
  • 2
    Řezy i slaninu vyjmeme, do výpeku vložíme očištěná a opláchnutá, na drobné plátky nebo kousky nakrájená drůbeží játra a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, rajčatový protlak, vývar a krátce podusíme.
  • 3
    Šťávu s játry mírně přisladíme, přilijeme víno, přisolíme a ještě velmi krátce podusíme.
  • 4
    Opečené řezy svíčkové přelijeme šťávou s játry a ozdobíme plátky opečené slaniny.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.