Řezy ze svíčkové s husími játry
50 min.
Ingredience
- 200mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůVíno červené
- 1500gramůHovězí svíčková
- 30gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 150gramůTuk
- 200gramůJátra husí
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
446 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
24 g
Sacharidy
2 g
Vláknina
177 mg
Cukr
359 mg
Postup přípravy
- 1Hovězí svíčkovou odblaníme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, osolíme, opepříme a na tuku rychleji opečeme s plátky husích nebo drůbežích jater.
- 2Řezy i játra vyjmeme, do výpeku přidáme očištěné, opláchnuté a na plátky nakrájené žampiony a krátce je osmahneme. Přidáme máslo, zastříkneme vývarem a vínem a ještě podusíme.
- 3Nakonec šťávu se žampiony přisolíme, řezy svíčkové ozdobíme plátky jater, přelijeme šťávou se žampiony a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.