Richelieuova obloha
40 min.
Ingredience
- 200gramůRajčata
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 400gramůBrambory rané
- 100gramůCibulka jarní
- 40gramůŽampiony čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůChléb pšeničný (bílý)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
249 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
9 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nové brambory očistíme a uvaříme ve vývaru, scedíme a nakrájíme na čtvrtky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku, natrhaný bílý chléb, osolíme, opepříme a orestujeme 2-3 minuty.
- 3Rajčata rozpůlíme, vydlabeme jádřince a naplníme směsí z pánve.
- 4Žampiony pokrájíme na silnější plátky a také orestujeme na másle.
- 5Na talíř poklademe plněná rajčata a kolem dáme brambory. Nakonec ozdobíme plátky žampionů.
- 6Tato obloha se hodí k pečeným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.