Ricotta zapečená s rajčaty

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
226 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
19 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
825 mg
Cukr
765 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčátka omyjeme a jedno ponecháme stranou na ozdobu. Zbylá rajčata rozkrojíme na poloviny a urovnáme řeznou plochou navrch do pekáčku vymazaného olejem. Pokapeme 2 lžícemi oleje, osolíme a opepříme. Rajčátka pečeme v silně vyhřáté troubě 7-10 minut, dokud se nezačnou rozpadat. Do trouby pod gril vložíme omytou a osušenou papriku a pečeme ji 5 minut. Potom vložíme do mikrotenového sáčku a po zchladnutí sloupneme, rozpůlíme, očistíme a nakrájíme na proužky. Bochánek ricotty vodorovně rozkrojíme a spodní polovinu vložíme řeznou stranou navrch do zapékací misky. Osolíme, opepříme a poklademe proužky papriky a pečenými rajčátky. Vrstvy mírně zmáčkneme, pokapeme olejem a navrch položíme jako klobouček horní polovinu ricotty. Posypeme nastrouhaným sýrem, pokapeme olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut. Hotový předkrm ozdobíme rozkrojeným rajčátkem, opepříme a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.