Ricotto-pistáciové pralinky
15 min.
Ingredience
- 100gramůPistácie
- 250gramůRicotta
- 50gramůSýr Parmezán
- 10mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 10mililitrůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
301 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
23 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V mixéru najemno rozmělníme polovinu pistáciových oříšků, druhou půklu nasekáme nožem nahrubo. Ricottu, nastrouhaný parmezán, rozemleté pistácie utřeme s mlékem a lžící oleje v misce na hladkou směs. Osolíme, opepříme a dvěma lžičkami z ní tvarujeme pralinky. Ty pak obalíme v nasekaných pistáciích a dáme ztuhnout nejméně 30 minut do chladničky na tácu pokrytém fólií.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.