Ricottové placičky
21 min.
Ingredience
- 450gramůRicotta
- 40gramůSýr Parmezán
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3gramySůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 160gramůRajčata
- 10gramůBazalka
- 20mililitrůOcet vinný
- 40gramůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
220 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
15 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
548 mg
Cukr
835 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy vložíme ricottu, přisypeme nastrouhaný parmezán, mouku, přidáme vejce, špetku soli, pepře a důkladně promícháme. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přiložíme po lžících ricottovou směs, uhladíme a smažíme z obou stran dozlatova. Placičky se nesmějí v pánvi dotýkat.
- 2Usmažené placičky upravíme na talíře, podle chuti dosolíme, dopepříme, obložíme plátky rajčat, které posypeme bazalkou a pokapeme vinným octem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.