Rigatoni al´arrabiata
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1029 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
26 g
Sacharidy
110 g
Vláknina
9 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve najemno pokrájíme čerstvé chilli papričky a česnek a nadrtíme lístky čerstvé bazalky.
- 2Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, tj. asi 5 minut.
- 3Do rozpáleného hrnce nalijeme extra panenský olivový olej a na něm velmi lehce osmahneme česnek s chilli papričkami. Do směsi propasírujeme oloupaná nakrájená rajčata San Marzano, zvýšíme příkon tepla a směs 10 minut provaříme a přidáme nadrcenou bazalku. Do horké omáčky nastrouháme parmezán Parmigiano Reggiano, přidáme čerstvě uvařené rigatoni, dobře promícháme, rozdělíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.