Rigatoni al pesto
40 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 100mililitrůOlej olivový
- 3lžíceOříšky piniové
- 50gramůSýr Parmezán
- 400gramůTěstoviny Rigatoni
- 1kusBazalka
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
37 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
3 g
Cukr
484 mg
Postup přípravy
- 1Rigatoni uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Mezitím opražíme na suché pánvi dozlatova piniové oříšky a najemno nasekáme. Oloupeme česnek, rovněž nasekáme najemno. Bazalku omyjeme, necháme okapat a nadrobno nasekáme. Smícháme s oříšky a česnekem. Za stálého míchání přiléváme olivový olej a pesto ochutíme solí.
- 3Připravené rigatoni dáme do nahřáté mísy, promícháme s pestem, posypeme nastrouhaným parmazánem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.