Rigatoni s bresaolou a paprikami

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a tence nakrájené plátky bresaoly. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 7 minut, až je cibule měkká. Vložíme papriky nakrájené na kostičky, víno, 1 lžičku soli a pepř. Dobře promícháme a necháme povařit 15 minut.
  • 2
    Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, zvýšíme teplotu, za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté teplotu snížíme a pánev znovu zakryjeme poklicí. Povaříme 20 minut, až jsou papriky měkké. Občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
  • 3
    Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Přilijeme ji k těstovinám, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a ihned podáváme ozdobené lístky bazalky a posypané zbylým parmezánem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.