Rigatoni s bresaolou a paprikami
65 min.
Ingredience
- 30mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 150gramůBresaola - Sušená hovězí šunka
- 4kusyPaprika červená
- 120mililitrůVíno bílé
- 400gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 450gramůTěstoviny Rigatoni
- 50gramůSýr Parmezán
- 1hrstBazalka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
14 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V hluboké pánvi zahřejeme olej, přidáme pokrájenou cibuli a tence nakrájené plátky bresaoly. Pánev přikryjeme pokličkou a dusíme na mírném ohni 7 minut, až je cibule měkká. Vložíme papriky nakrájené na kostičky, víno, 1 lžičku soli a pepř. Dobře promícháme a necháme povařit 15 minut.
- 2Přimícháme nakládaná nakrájená rajčata, zvýšíme teplotu, za stálého míchání uvedeme k bodu varu. Poté teplotu snížíme a pánev znovu zakryjeme poklicí. Povaříme 20 minut, až jsou papriky měkké. Občas zamícháme. Mezitím uvaříme těstoviny dle návodu na obalu.
- 3Omáčku ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. Přilijeme ji k těstovinám, přidáme polovinu nastrouhaného parmezánu. Promícháme a ihned podáváme ozdobené lístky bazalky a posypané zbylým parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.