Rigatoni s drůbežími játry
25 min.
Ingredience
- 4litryVoda pitná
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1kusPaprika červená
- 400gramůJátra drůbeží
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
- 50gramůBazalka
- 200gramůPórek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
205 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
8 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Pórek s paprikou opláchneme a osušíme. Pórky podélně rozkrojíme, nakrájíme na tenké proužky, papriku rozkrojíme, očistíme od bílé dužiny a semínek, znova opláchneme a nakrájíme na tenké proužky.
- 2Ve velkém hrnci přivedeme k varu 4 litry osolené vody, uvaříme rigatoni na skus podle návodu na obalu, slijeme přes síto a dáme okapat.
- 3Mezitím opláchneme drůbeží játra, osušíme a nakrájíme na proužky. Na pánvi rozpálíme olivový olej a krátce játra opečeme. Osolíme, opepříme, vyndáme na talíř a dáme na teplé místo.
- 4Nakrájený pórek a papriku podusíme na olivovém oleji za stálého míchání 3 - 4 minuty.
- 5Smícháme dohromady játra, zeleninu, těstoviny, lehce protřeseme, rozdělíme na předehřáté talíře a ozdobíme nasekanou bazalkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.