Rigatoni s rajčaty na smetaně
45 min.
Ingredience
- 40gramůAnglická slanina
- 200gramůRajčata
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 1lžíceOlej olivový extra panenský
- 60gramůCibulka jarní
- 20gramůBazalka
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůSůl
- 2,5litryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
511 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
23 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slaninu nakrájíme na kostičky. Rajčata oloupeme: slupku nakrojíme do tvaru kříže, rajčata ponoříme asi na 2 minuty do vroucí vody a potom ihned do studené. Slupka se pak od naříznutí snadno sloupne.
- 2Rajčata rozpůlíme a lžičkou z nich vybereme semínka. Dužninu najemno nakrájíme.
- 3V osolené vodě uvaříme těstoviny podle návodu na obalu al dente, po uvaření je přecedíme a uchováme v teple.
- 4V průběhu vaření těstovin smažíme slaninu a cibulky na oleji za občasného zamíchání při střední teplotě asi 5 minut. Přidáme bazalku, smetanu, sůl a pepř a omáčku 5 minut zvolna vaříme. Vložíme do ní rajčata a krátce je prohřejeme. Na talíře dáme těstoviny a přelijeme je omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.