Rigatoni s tykvovou omáčkou

40 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme.
  • 2
    Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
  • 3
    V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl.
  • 4
    Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.