Rigatoni s tykvovou omáčkou
40 min.
Ingredience
- 315mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůTěstoviny Rigatoni
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kilogramTykev
- 2kusyPórek
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaSůl
- 3lžíceOříšky piniové
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
551 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
18 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
7 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dence a scedíme.
- 2Mezitím oloupeme tykev, odstraníme semena a dužinu nakrájíme na kostičky.
- 3V kastrolu rozehřejeme máslo a při nízké teplotě pod pokličkou asi 5min podusíme pórek nakrájený na velmi tenká kolečka. Poté přidáme tykev, muškátový oříšek, zakryjeme a ještě cca 8min podusíme. Zalijeme smetanou a 3 lžícemi vody a přivedeme k varu. Vaříme asi 8min za občasného míchání, dokud tykev nezměkne. Podle chuti přidáme sůl.
- 4Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme praženými piniovými oříšky a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.