Římský pudink
85 min.
Ingredience
- 100gramůMáslo čerstvé
- 80gramůCukr krupice
- 100gramůStrouhanka
- 50gramůKandované ovoce
- 50gramůHrozinky
- 50gramůMandle
- 50gramůDatle
- 1špetkaCitronová kůra
- 6kusůVejce slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
667 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
48 g
Postup přípravy
- 1Strouhanku smícháme s mletými mandlemi, pokropíme mlékem a zamícháme.
- 2Datle a kandované ovoce nakrájíme na plátky, přidáme omyté hrozinky a zamícháme do připravené strouhanky. Vše ochutíme citronovou kůrou.
- 3Máslo utřeme s cukrem, postupně přidáme žloutky a smícháme s připravenou strouhankou. Nakonec lehce vmícháme sníh ušlehaný ze 6 bílků.
- 4Pudink plníme do vymazané formy a v páře vaříme 1 hodinu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.