Římský salát na másle
10 min.
Ingredience
- 3kusySalát římský
- 30gramůMáslo bylinkové
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 2gramyTymián čerstvý
- 100mililitrůVývar zeleninový
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
122 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
10 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi rozehřejeme máslo, saláty rozpůlíme podélně a řezem dolů je vložíme na pánev. Necháme opékat 1-2 minuty, až začnou okraje karamelizovat. Vmícháme sůl, pepř, bylinkové máslo, tymián, lehce podlijeme vývarem, přiklopíme a necháme 4 minuty dusit. Vyjmeme děravou naběračkou a upravíme na talíře, přelijeme máslovou šťávou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.