Risone s modrým sýrem
65 min.
Ingredience
- 500gramůTěstoviny Risone semolinové
- 30gramůMáslo čerstvé
- 320gramůCibule
- 185gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůMascarpone
- 130gramůŠpenát listový čerstvý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 3lžíceOlej olivový
- 750mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
687 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
20 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Těstoviny uvaříme v osolené vroucí vodě podle návodu na obalu al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce.
- 2V průběhu vaření těstovin osmažíme na velké pánvi se silným dnem na másle a olivovém oleji kolečka cibule asi 20 - 30 minut, až zkaramelizují. Děrovanou naběračkou ji pak vyjmeme z pánve a osušíme na papírových ubrouscích.
- 3Nivu, mascarpone a cibuli důkladně rozmícháme v misce.
- 4Směs sýrů a cibule a proužky špenátu přidáme k těstovinám a zamícháme. Na závěr pokrm osolíme a opepříme, upravíme na talíře a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.