Risotto nero
60 min.
Ingredience
- 400gramůOlihně
- 1000mililitrůVývar rybí
- 100gramůMáslo čerstvé
- 60gramůCibule červená
- 360gramůRýže loupaná
- 175mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 24mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
501 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
20 g
Sacharidy
55 g
Vláknina
2 g
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1Olihně pečlivě očistíme. Hlavy s chapadélky a vnitřnostmi vytáhneme ze zbytku těla. Odřízneme hlavy pod očima, tuto část vyhodíme. Chapadélka odložíme k pozdější úpravě. Maso pokrájíme na drobné kousky.
- 2Vývar uvedeme do varu, na mírném plameni necháme vařit.
- 3Cibulku osmažíme na rozpáleném másle, přidáme maso a necháme opékat. Poté přidáme česnek, rýži, osolíme, opepříme a dobře promícháme.
- 4Víno společně s inkoustem z olihní či sépií vlijeme k rýži a vaříme do vyvaření tekutin. Poté přilijeme naběračku vývaru a opět vaříme (do vyvaření veškerého vývaru). Postup opakujeme až do jeho spotřebování.
- 5Odkrojená chapadélka osmahneme na olivovém oleji, poté jimi ozdobíme hotové rizoto a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.