Řízečky z červené řepy

45 min.
Finsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5-7 mm. Plátky osolíme. V misce si rozšleháme vejce, do druhé misky si nasypeme strouhanku. Plátky řepy namočíme do vajíčka a obalíme ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalenou řepu osmažíme z každé strany dozlatova.
  • 2
    Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji usmažíme dozlatova. Řízky z řepy dáme na talíře, ozdobíme je usmaženou cibulí a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.