Řízečky z červené řepy
45 min.
Ingredience
- 400gramůČervená řepa
- 0,5lžičkaSůl
- 2kusyVejce slepičí
- 150gramůStrouhanka
- 2kusyCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1litrVoda pitná
- 0,5decilitrOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
29 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
5 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Dobře omytou řepu dáme do hrnce, zalijeme ji vodou a uvaříme pod pokličkou doměkka, Vaříme podle velikosti přibližně 20-40 minut. Poté řepu scedíme a vychladlou oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 5-7 mm. Plátky osolíme. V misce si rozšleháme vejce, do druhé misky si nasypeme strouhanku. Plátky řepy namočíme do vajíčka a obalíme ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalenou řepu osmažíme z každé strany dozlatova.
- 2Cibuli očistíme, pokrájíme na kolečka a v pánvi na másle ji usmažíme dozlatova. Řízky z řepy dáme na talíře, ozdobíme je usmaženou cibulí a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.