Řízek s pepřem
25 min.
Ingredience
- 600gramůHovězí roštěnka níz. peč.
- 5gramůSůl
- 1lžícePepř černý celý
- 1lžičkaNové koření celé
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2lžíceMartell cognac
- 1lžíceNakládaný zelený pepř
- 100mililitrůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
653 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
57 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
439 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Řízky osušíme a slabě naklepeme, osolíme. Celé koření roztlučeme nahrubo v hmoždíři a nasypeme na talíř. Řízky po obou stranách pořádně přimáčkneme do roztlučeného koření, aby se rovnoměrně obalily.
- 2Rozehřejeme pánev a pak na ní ohřejeme olej. Opepřené řízky smažíme z každé strany na středně velkém až silném plameni 2 min.
- 3Na čistou pánev dáme máslo, necháme zpěnit a lehce zhnědnout. Ještě jednou v něm obalíme řízky, pokapeme koňakem (s nádechem nostalgie zapálíme a flambujeme), pánev odstavíme a maso necháme krátce dojít.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.