Řízek zapečený se sýrem
35 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1decilitrPivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1kusCibule
- 125gramůSýr Eidam cihla 40%
- 3lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
38 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
445 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Sýr nakrájíme na plátky.
- 2Vepřovou kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na 4 řízky. Ty z obou stran mírně naklepeme, opepříme a osolíme.
- 3V pánvi rozehřejeme sádlo a řízky v něm z obou stran prudce opečeme. Maso přendáme z pánve do vymazané zapékací mísy, posypeme nakrájenou cibulí a rozložíme na něj plátky sýru. Do mísy přilijeme pivo a řízky zapečeme v předehřáté troubě. Když má sýr zlatavou barvu a začíná se roztékat, rozložíme maso na servírovací talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.