Rizi-Pizi
40 min.
Ingredience
- 160gramůRýže dušená
- 40gramůHrášek v slaném nálevu - sterilovaný
- 20gramůMáslo čerstvé
- 160gramůVepřové maso libové
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaKmín celý
- 20gramůCibule
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
26 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na plátky, naklepeme a osolíme. Plátky nasucho opečeme, podlijeme vývarem z kmínu a cibule a dusíme. Zahustíme nasucho opraženou moukou a zjemníme máslem.
- 2Dušenou rýži promícháme se sterilovaným hráškem.
- 3Na talíře upravíme rýži s hráškem, na rýži položíme dušený plátek masa a polijeme masovou šťávou.
- 4Pokrm můžeme posypat nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.