Řízky plněné z perličky
60 min.
Ingredience
- 2kusyPerlička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 2kusyCuketa
- 3lžíceBazalka
- 175gramůSýr Čedar
- 4lžíceMouka polohrubá
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceZakysaná smetana
- 0,5decilitrSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžičkaPepř cayenský
- 6lžicOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
137 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
438 mg
Cukr
736 mg
Postup přípravy
- 1Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka.
- 2Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
- 3Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř.
- 4Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.