Řízky plněné z perličky

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1053 kcal
Bílkoviny
137 g
Tuky
55 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
438 mg
Cukr
736 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na malé kostičky nakrájíme omyté cukety. Nasekáme lístky bazalky. Smícháme sýr, cuketu, bazalku, mouku, rozpuštěné máslo, sůl a pepř. Vznikne nám nádivka.
  • 2
    Prsní řízky z perličky omyjeme a podélně rozkrojíme, aby vznikla kapsa na nádivku. Osolíme, opepříme, posypeme sladkou paprikou a naplníme připravenou směsí a sepneme párátky. Poprášíme moukou a v rozpálené pánvi s olejem smažíme 25 minut dozlatova. Poté vyndáme z pánve a udržujeme teplé.
  • 3
    Do výpeku v pánvi přidáme zakysanou smetanu, šlehačku a rajčatový protlak. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme špetku bazalky a kajenský pepř.
  • 4
    Nakrájíme řízky a ihned podáváme s omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.