Řízky s jablky na calvadosu

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.
  • 2
    Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.
  • 3
    Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.
  • 4
    Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.