Řízky s jablky na calvadosu
35 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500gramůVepřová kýta
- 1kusCibule červená
- 90mililitrůCalvados
- 1lžičkaHořčice kremžská
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaCukr moučkový
- 2kusyJablka
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Omyté maso nakrájíme na tenké řízky, osušíme a opékáme na rozehřátém oleji po každé straně asi 2 minuty. Vyjmeme a udržujeme teplé.
- 2Oloupaná jablka nakrájíme na čtvrtky, zbavíme jádřince a spolu s oloupanou cibulí nakrájíme na plátky. Vložíme do výpeku od masa a opékáme asi 5 minut na mírném ohni. Zalijeme calvadosem, vmícháme hořčici a moučkový cukr.
- 3Řízky vrátíme zpět do pánve, necháme prohřát asi 5 minut v horké omáčce a potom pokrm osolíme a opepříme.
- 4Můžeme podávat s vařenou mrkví a hráškem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.