Řízky v kořeněné marinádě
70 min.

Ingredience
- 900gramůVepřová kýta
- 5kusůVejce slepičí
- 150mililitrůVoda pitná
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyPaprika mletá sladká
- 1lžičkaPaprika mletá pálivá
- 1lžičkaHořčice plnotučná
- 0,25lžičkaKmín mletý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceMajoránka
- 0,5lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 0,5lžíceProtlak rajčatový sterilovaný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
475 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
37 g
Sacharidy
1 g
Vláknina
247 mg
Cukr
486 mg
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na plátky a naklepeme. V misce rozšleháme vejce s kořením a směsí přelijeme řízky. Maso necháme v chladničce pod fólií marinovat.
- 2Pekáč vytřeme sádlem, vyskládáme do něj řízky, zalijeme marinádou, vodou a pod poklicí dusíme v předehřáté troubě téměř doměkka. Poté dopečeme bez poklice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.