Řízky v rajské omáčce
65 min.
Ingredience
- 1000gramůHovězí maso zadní
- 1kusCibule
- 30gramůMouka pšeničná hladká
- 9gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 1decilitrOlej rostlinný
- 400gramůRajčata
- 2decilitrySmetana 12% (konzumní)
- 30gramůMouka polohrubá
- 3decilitryVoda pitná
- 50gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
465 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
28 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polohrubé mouce a osmahneme na rozpáleném oleji z obou stran.
- 2V kastrolu osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku, přidáme pokrájená rajčata, vložíme plátky masa i s vypečenou šťávou a dusíme doměkka asi 30 minut, podle potřeby podléváme vodou.
- 3Poté přidáme protlak a smetanu, ve které rozmícháme mouku a necháme povařit do zhoustnutí. Dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.