Řízky z divočáka na cibuli
50 min.
Ingredience
- 600gramůKančí kýta
- 2špetkyKmín drcený
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyCibule
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaNové koření mleté
- 60gramůSádlo vepřové škvařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
891 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kančí kýtu očistíme, rozkrájíme na řízky a naklepeme. Cibuli pokrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky. Koření promícháme.
- 2Řízky posypeme směsí koření, osolíme, obalíme v mouce a na sádle smažíme z obou stran do zlatova. Usmažené řízky vyjmeme a držíme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, vrátíme zpět řízky, zalijeme horkým vývarem a na mírném plameni podusíme do měkka.
- 3V mezičase usmažíme slaninu do křupava, škvarečky vyjmeme, tuk upotřebíme jinak.
- 4Řízky podáváme přelité šťávou a posypané škvarečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.