Řízky z kančí kýty s krabí omáčkou
18 min.
Ingredience
- 800gramůKančí kýta
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
- Na omáčku
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120mililitrůVíno bílé
- 120gramůKrabí tyčinky
- 0,25lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
640 kcal
Bílkoviny
49 g
Tuky
44 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
21 mg
Cukr
290 mg
Postup přípravy
- 1Kýtu nakrájíme na řízky, naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Poté řízky usmažíme na oleji a držíme na teple. V rendlíku smícháme smetanu s kari kořením, vínem a minutu povaříme. Poté vmícháme na kostičky nakrájené krabí tyčinky a promícháme.
- 2Řízky servírujeme přelité omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.