Řízky z tykve
40 min.
Ingredience
- 500gramůTykev
- 2kusyVejce slepičí
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 1decilitrPivo tmavé 10% 3,7% obj.
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSůl
- 200gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
510 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
46 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Tykve umyjeme, rozkrojíme napůl, vydlabeme vnitřek a nakrájíme na plátky. Dáme do mísy, osolíme a necháme asi 10 minut, aby se z nich dostala voda. Vyndáme je z mísy a utěrkou osušíme.
- 2Do misky rozklepneme vejce, vlijeme pivo, mouku, opepříme a dobře promícháme. Každý plátek namočíme do těstíčka a smažíme na předem připravené pánvi v rozehřátém oleji z obou stran.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.