Řízky zapečené s krabím masem

30 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
81 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, ementál nakrájíme na 4 silnější plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
  • 2
    Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran, až maso zezlátne. Poté řízky přeložíme do sádlem vymazaného pekáče a potřeme kečupem. Každý řízek poklademe plátky cibuli, krabím masem z konzervy, z něhož jsme slili olej a plátky žampionů. Maso přelijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme rozmíchali citronovou šťávu a na každý řízek položíme plátek sýra. Směs zhruba 10 minut zapečeme v předehřáté troubě a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.