Řízky zapečené s krabím masem
30 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová kýta
- 2lžíceKečup
- 1kusCibule
- 120gramůKrab
- 120gramůŽampiony čerstvé
- 80gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 320gramůSýr Ementál (Primátor)
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
986 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
81 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
776 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z kýty nakrájíme 4 řízky, osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, ementál nakrájíme na 4 silnější plátky, cibuli nakrájíme na tenká kolečka.
- 2Na rozpáleném oleji osmažíme řízky z obou stran, až maso zezlátne. Poté řízky přeložíme do sádlem vymazaného pekáče a potřeme kečupem. Každý řízek poklademe plátky cibuli, krabím masem z konzervy, z něhož jsme slili olej a plátky žampionů. Maso přelijeme rozpuštěným máslem, v němž jsme rozmíchali citronovou šťávu a na každý řízek položíme plátek sýra. Směs zhruba 10 minut zapečeme v předehřáté troubě a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.