Řízky ze sardinek
40 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
974 mg
Postup přípravy
- 1Ze sardinek oškrábeme šupiny, utrhneme hlavu, vykucháme, omyjeme, osušíme, rozevřeme na plocho a vykostíme. Polovinu posypeme natrhanou fenyklovou natí a dlaní ruky na každou přitiskneme další sardinku, aby obě držely pohromadě.
- 2Do hlubokého talíře vyklopíme vejce a rozšleháme se špetkou soli, spojené sardinky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sardinky po obou stranách osmažíme. Vyjmeme je a položíme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme a horké podáváme společně s kolečky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.