Řízky ze sardinek

40 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
498 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
44 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
2 g
Cukr
974 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze sardinek oškrábeme šupiny, utrhneme hlavu, vykucháme, omyjeme, osušíme, rozevřeme na plocho a vykostíme. Polovinu posypeme natrhanou fenyklovou natí a dlaní ruky na každou přitiskneme další sardinku, aby obě držely pohromadě.
  • 2
    Do hlubokého talíře vyklopíme vejce a rozšleháme se špetkou soli, spojené sardinky obalíme v rozšlehaném vejci a strouhance. V pánvi rozehřejeme dostatečné množství oleje a sardinky po obou stranách osmažíme. Vyjmeme je a položíme na savý kuchyňský papír, aby z nich okapal olej. Osolíme a horké podáváme společně s kolečky citronu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.