Rizoto
55 min.
Ingredience
- 450gramůVepřová kýta
- 150gramůPórek
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 100gramůMrkev kořen
- 60gramůHrášek mražený
- 60gramůKukuřice mražená
- 2lžíceOlej rostlinný
- 1lžíceOmáčka sójová
- 2špetkyKmín drcený
- 2špetkyPepř černý mletý
- 0,25lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPolévkové koření Maggi
- 2mililitryVoda pitná
- Na rýži
- 2litryVoda pitná
- 0,25lžičkaSůl
- 240gramůRýže Basmati
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
546 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
27 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky. Zeleninu očistíme, žampiony nakrájíme a kousky, pórek a mrkev na kolečka.
- 2Na rozpáleném oleji orestuji maso, poté přidáme žampiony, mrkev a pórek, sůl, pepř, kmín a chvíli smažíme. Zakapeme Maggi a sójovou omáčkou, promícháme, zalijeme vodou a dusíme doměkka. Před závěrem dušení vmícháme hrášek a kukuřici.
- 3V mezičase v osolené vodě uvaříme rýži.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.