Rizoto čínské
30 min.
Ingredience
- 2lžíceOlej arašídový (podzemnicový)
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSměs pěti vůní
- 225gramůKlobása čínská kyselá
- 225gramůMrkev kořen
- 1kusPaprika zelená
- 275gramůLepkavá rýže
- 8,5decilitrůVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
265 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
9 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej ve velkém woku. Přidáme pokrájenou cibuli, pět čínských koření, rozetřený česnek a vše smažíme minutu. Přidáme pokrájenou klobásu, mrkev a zelenou papriku a vše zamícháme. Přidáme rizotovou rýži a minutu smažíme.
- 2Přiléváme postupně zeleninový vývar a mícháme, dokud se tekutina zcela nevsákne a rýže nebude měkká.
- 3Přidáme nakrájenou pažitku a poslední dávku vývaru.
- 4Rizoto rozdělíme do misek a podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.