Rizoto janovské s mořskými plody
35 min.
Ingredience
- 1,2litryVývar rybí
- 350gramůRýže Arborio
- 2stroužkyČesnek
- 250gramůMořské plody mix
- 2lžíceOregano čerstvé
- 50gramůSýr Parmezán
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
562 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
18 g
Sacharidy
71 g
Vláknina
928 mg
Cukr
395 mg
Postup přípravy
- 1Přivedeme ve velkém hrnci vývar k varu, přidáme rýži a vaříme, dokud rýže nezměkne. Poté ji scedíme, propláchneme a vodu, ve které se vařila, si ponecháme.
- 2Rozehřejeme ve woku máslo, přidáme rozetřený česnek a chvilinku osmahneme, přidáme směs plodů moře a 5 minut smažíme. Přimícháme oregano a vařenou rýži a 3 minuty vaříme. Pokud se směs lepí, přidáme vodu z rýže. Přidáme do směsi parmezán a promícháme.
- 3Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.