Rizoto po italsku s chřestem a žlutou dýní

45 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
566 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
18 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žlutou dýni omyjeme, osušíme, rozkrojíme, odstraníme z ní semínka i s vlákny, dýní oloupeme a nakrájíme na kostičky přibližně 1x1cm. Omytý bílý čerstvý chřest oloupeme, odkrojíme přibližně 4cm tvrdší spodní část a nakrájíme ho kromě hlaviček na malé kousky jako dýní. Očištěnou cibuli drobně pokrájíme.
  • 2
    Ve větším hrnci rozehřejeme olej, na něm zpěníme cibuli, přidáme rýži a za stálého promíchávání rýži opékáme s cibulkou 3 minuty. Pak přilijeme 200ml bílého vína, promícháme a vaříme jen 1 minutu, doložíme kostičky dýně a drobné posekané lístky z tymiánu. Postupně k rýži za občasného promíchání přilijeme 200-300ml zeleninového vývaru a vaříme do doby, až se vývar vsákne. Postupně budeme po chvilkách a po naběračkách přilévat vývar, vždy, když se naběračka vývaru vstřebá do rýže. Po 15 minutách vaření přimíháme zlehka do rýže kousky chřestu, ten vaříme pouze 3-4 minuty.
  • 3
    Hrnec s rizotem odstavíme z plotny, hned zamícháme máslo, aby rizoto získalo krémovou konzistenci. Ještě přimícháme parmezán, podle chuti osolíme, opepříme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.