Rizoto po provensálsku

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Zahřejeme v hrnci 4 polévkové lžíce olivového oleje a necháme na něm cibuli s česnekem zesklovatět.
  • 2
    Přidáme rýži a dusíme tak dlouho, dokud její zrnka nezesklovatí. Přilijeme víno a dusíme tak dlouho, dokud se všechno víno nevsákne do rýže.
  • 3
    Za stálého míchání přiléváme horký vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být pevná, ale měkká.
  • 4
    Nakrájíme na tenké plátky cuketu, rozpůlíme cherry rajčata, nahrubo nakrájíme papriky.
  • 5
    V pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a podusíme na něm nejprve papriku, poté cuketu, pak promícháme a přidáme rajčata. Vše udržujeme teplé.
  • 6
    Smícháme rýži se zeleninou, parmezánem a podle chuti opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.