Rizoto po provensálsku
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 5lžicOlej olivový
- 300gramůRýže carnaroli
- 200mililitrůVíno bílé
- 800mililitrůVývar zeleninový
- 1kusCuketa
- 200gramůRajčata Cherry
- 2kusyPaprika žlutá
- 1lžíceTymián čerstvý
- 1lžíceEstragon
- 2lžícePetržel kudrnka
- 150gramůSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
23 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli a česnek nakrájíme na kostičky. Zahřejeme v hrnci 4 polévkové lžíce olivového oleje a necháme na něm cibuli s česnekem zesklovatět.
- 2Přidáme rýži a dusíme tak dlouho, dokud její zrnka nezesklovatí. Přilijeme víno a dusíme tak dlouho, dokud se všechno víno nevsákne do rýže.
- 3Za stálého míchání přiléváme horký vývar a vaříme asi 25 minut. Rýže musí být pevná, ale měkká.
- 4Nakrájíme na tenké plátky cuketu, rozpůlíme cherry rajčata, nahrubo nakrájíme papriky.
- 5V pánvi zahřejeme zbytek olivového oleje a podusíme na něm nejprve papriku, poté cuketu, pak promícháme a přidáme rajčata. Vše udržujeme teplé.
- 6Smícháme rýži se zeleninou, parmezánem a podle chuti opepříme a dochutíme nasekanými bylinkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.