Rizoto po viareggiosku
50 min.
Ingredience
- 80gramůCibule
- 50gramůMrkev kořen
- 300gramůRýže Arborio
- 300gramůKrevety tygří - loupané
- 100gramůCeler řapíkatý
- 750mililitrůVývar rybí
- 60gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 2gramyTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
564 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
25 g
Sacharidy
66 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Rozehřejeme v pánvi 20 g másla a osmažíme na něm polovinu nasekané cibule.
- 2Přisypeme propláchnutou rýži, smažíme ji 1-2 minuty, přilijeme vařící rybí vývar, vařečkou vše promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a dáme ji asi na 20 minut do trouby předehřáté na 180 °C.
- 3Mezitím oloupeme krevety a pokrájíme je na kousky. Mrkev a celer očistíme a pokrájíme na kousky. Tymián jemně nasekáme.
- 4V pánvi rozehřejeme 20 g másla a olej a osmažíme zbývající cibuli a nasekanou mrkev a celer. Přidáme pokrájené krevety, smažíme je za občasného zamíchání 2-3 minuty, osolíme a opepříme. Nakonec přisypeme nasekaný tymián.
- 5Jakmile je rýže měkká, vytáhneme pánev z trouby, rozmícháme v ní na kousky pokrájené zbývající máslo, aby se zrnka rýže nelepila k sobě.
- 6Přemístíme rizoto na servírovací mísu, promícháme s omáčkou a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
trribulus
út 4. 3. 2014
trochu jiné rizoto, ale podle všeho bude hodně dobré. Mořské plody máme rádi a zeleninu také.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Rizoto je výborné! Vyzkoušela jsem a doporučuju!